Meer informatie 

over de activiteiten 

in en om de school.

Voor ieder kind willen we uitdagend en motiverend onderwijs bieden. 

Rekening houdend met de wijze waarop kinderen zich ontwikkelen en leren. 


Wij vinden het belangrijk dat kinderen   -  de nieuwe wereldburgers - leren verantwoordelijk te zijn voor hun eigen ontwikkeling.

Het stenenproject

Mooie afsluiting van het project 'Stenen'


De presentatie van ons eerste thema project heeft vrijdag 28 februari plaatsgevonden. Onder grote belangstelling van familieleden, kennissen en belangstellenden traden de jongsten op met dans en rap. De oudsten gaven een digitale presentatie als afsluiting. Daarnaast stelden de kinderen hun eindresultaten tentoon, waaruit duidelijk werd dat de kinderen hun nieuwsgierigheid ten volle hebben benut in onderzoek, samenwerken, beeldhouwen, schilderen, determineren, ontdekken en informatie verwerken. 

Het onderwerp stenen werd breed in kaart gebracht gedurende 7 weken: er werden verschillende locaties bezocht om inspiratie op te doen waaronder het Teylersmuseum en ‘Swaalf’ natuursteenhandel in Haarlem evenals ‘Uit den Vreemde’, stenenwinkel in Santpoort. Er werd een grot nagebouwd, die beschilderd werd met pigmenten zoals dat in de prehistorie voorkwam, een winkel ingericht waar stenen te koop waren. Door zo te leren en te werken kunnen de kinderen hun talenten ontdekken en hun doorzettingsvermogen ontwikkelen. 

Voor het thema ‘stenen’ waren we op bezoek bij Swaalf natuursteen te Haarlem. We hebben het bedrijf en de machines bekeken. Van alles kwam aan bod: stenen zagen, zandstralen, boren, frezen en polijsten.


Hoe we daar naar toe gingen? 
Met de step en de bus, lijn 2!

Naar het Teylers Museum

Februari 2020 - Het stenenproject krijgt al aardig vorm! 
We gaan er met de kinderen veel op uit. Goed kijken en stenen natekenen in het Teylers museum. 
Samen de wereld schilderen en aangeven waar stenen gevonden worden. 

En ook op bezoek bij de stenenwinkel in Santpoort.

Samenwerking met Thijsse's Hof


Samen met Thijsse’s hof presenteren we vandaag, 10 oktober, een aantal van onze ideeën en lessen. Dit doen we voor de gemeente en provincie. Deze lessen hebben we zelf ontwikkeld. 
De lessen komen in de leskisten met het thema ‘De Bij’. We zouden dit graag gaan delen met andere scholen. 
Trots op deze eerste stap met het team!

Impressie van een dag spelenderwijs leren bij Thijsse’s hof. Imker Eddie kwam van alles laten zien, voelen en ruiken over de bij.

Buitenschools leren

September 2019 - Op zoek naar letters en cijfers in de winkelstraat van Santpoort. Kinderen spreken winkeliers aan en vragen om hun naam. 
Dan turven ze welke letters ze gevonden hebben.

Ook komend schooljaar zullen er kennismakingsdagen 

georganiseerd worden in onze school. 

Zie hiernaast een verslag van onze eerste editie in de plaatselijke krant van 28 maart 2019