Blog

Hieronder staan allerlei nieuwsitems weergegeven over (het ontstaan van) De Schoolwerkplaats. 
Tevens staan deze berichten op onze Facebookpagina.

Interview 

Dave Hoekstra 

Door NH Nieuws | 26 augustus 2019

Schoolleider Dave Hoekstra staat te popelen om aan het nieuwe schooljaar te kunnen beginnen. "Heel bijzonder dat mijn droom nu eindelijk werkelijkheid wordt. Veel basisscholen richten zich steeds meer op het individu van een leerling. Op deze school doen we dat dus vanaf het begin. Vandaag is de start voor hen en voor ons."

Open dag

1 juni 2019

Open dag op De Schoolwerkplaats

Ben je nieuwsgierig naar onze school? Loop binnen op woensdag 12 juni en kom kennismaken met het team, ervaar het pand en ontdek onze visie en aanpak. 

Tijd: 14.00 - 16.00u.
Tot dan!


2 mei 2019

Nieuwe schoolleider
Groot nieuws! De Schoolwerkplaats heeft een directeur gevonden waar we ontzettend trots op zijn! 
We stellen hem graag zeer binnenkort voor aan jullie, uiteraard ook persoonlijk op onze volgende kijkmiddag (op 15 mei). 

We kunnen nu nog niet meer vermelden, maar konden niet wachten met deze eerste aankondiging. 


Ook is de formatie van het De Schoolwerkplaats team in volle gang. In september staat er een vakteam van meesterlijke leerkrachten voor onze kinderen klaar!

28 maart 2019

Vandaag in de plaatselijke krant: Jutter / Velsen

Kijkmiddag op De Schoolwerkplaats

Afgelopen woensdag was een speciale dag voor De Schoolwerkplaats! De nieuwe school zal komend schooljaar van start gaan aan de Frans Netscherlaan te Santpoort-Noord. Op 20 maart openden de deuren van het pand waar de school zich gaat vestigen voor een eerste kijkmiddag. 

BSO en kinderdagopvang Partou maken al gebruik van het pand, echter blijft tijdens de reguliere schooltijden een groot deel onbenut, waar De Schoolwerkplaats dankbaar gebruik van gaat maken. Een prettige en duurzame oplossing voor iedereen.


4 februari 2019

Vacature Directeur Basisschool De Schoolwerkplaats (SWP)

De Schoolwerkplaats is op zoek naar een ondernemende en inspirerende directeur. Deel je de visie van De Schoolwerkplaats, wil je dit sterk eigen onderwijskundig concept verder ontwikkelen? Kun je dit stevig neerzetten en borgen in Velsen? Ben je een toegankelijke persoonlijkheid en werk je op inspirerende wijze samen met collega’s om SWP goed neer te zetten en optimale onderwijsresultaten te realiseren.

Herken je als directeur talent in medewerkers en creëer je voorwaarden om alle betrokkenen met plezier en resultaatgericht hun werk te kunnen doen? En ben je in staat om kinderen en ouders zich thuis te laten op school?

Dan leren wij jou graag kennen!

1 februari 2019

De Schoolwerkplaats komt.. in Santpoort-Noord! Wij hebben een aanvraag gedaan voor het pand aan de Frans Netscherlaan 4 en willen samen met de huidige BSO dankbaar gebruik maken van de prachtige mogelijkheden van dit pand.


31 januari 2019

We komen bijna bij de finale bekendmaking..! Op onderstaande foto is steeds meer zichtbaar van ons pand. En vanaf komende zomer loop of fiets je hier misschien wel elke dag naar toe! De Schoolwerkplaats komt er, maar waar? :-)


30 januari 2019

Driehuis, Santpoort, IJmuiden.. waar o waar komt onze school? Veel gehoorde vraag, eindelijk een antwoord! Helpen jullie mee zoeken? 


28 januari 2019

Met trots tonen we hier onze nieuwe website! :) Lees meer over de ins en outs over De Schoolwerkplaats en houd ons in de gaten, want we gaan veel nieuwe stappen delen met jullie!

31 december 2018

De Schoolwerkplaats kijkt uit naar het nieuwe jaar! 
Met veel energie gaan wij in 2019 'bouwen' aan de nieuwe school en na de zomer openen wij onze deuren. 

Wij wensen jullie een inspirerend, gezond en verbindend 2019!

1 december 2018

Nieuws over onze school in het Haarlems Dagblad! 
Opening van De Schoolwerkplaats in augustus 2019 komt steeds meer in zicht. De komende periode zullen we, o.a. via deze pagina, veel concrete stappen met jullie delen.

29 juni 2017

YES!! 
Gisteren heeft de gemeenteraad van Velsen unaniem VOOR gestemd om de schoolwerkplaats op te nemen in het plan van scholen!

23 februari 2017

En zo is het!
Bron: IJmuider Courant

21 februari 2017

Geweldig nieuws! Wij hebben de uitspraak binnen van het Ministerie van Onderwijs en we zijn in het gelijk gesteld. Dit betekent dat wij toestemming hebben om een nieuwe school in Velsen te starten met ingang van het schooljaar 2019-2020. En dat we bekostiging vanuit het Rijk krijgen voor onze school, waardoor het voor alle kinderen mogelijk is om op onze school te komen. Fantastisch nieuws dus 😄 voor de kinderen in de gemeente Velsen! 
#vernieuwend onderwijs #met Fibbe scl 
#wij zijn zooooo trots!